zondag 31 augustus 2008

Huis

Het was echt een goed idee om alvast een week naar Stockholm te gaan. Even kijken hoe het appartement eruit ziet, de buurt, de stad. Een week is echter duidelijk te kort om al een gefundeerde mening te hebben. Dat weerhoud mij er natuurlijk niet van om alvast een ongefundeerde mening te hebben... Een verslag in delen, eerst over de woning.

Woonruimte in Stockholm is vergelijkbaar met Amsterdam; nagenoeg onmogelijk te vinden en duur. Wij vonden via een onderhuur-website een prijzig appartement en ik heb niet de illusie dat we nog iets anders gaan vinden dat beter of goedkoper is. Dus: count your blessings...

Het appartement is prima. Groot, licht, met logeerkamer (!), zonnig balkon, 1-hoog. Beetje oud en aan onderhoud toe, maar daar valt nog wel wat aan te doen (de zalmroze muren in de slaapkamer kunnen wit geverfd worden bijvoorbeeld) .

De buurt (Årsta) is een behoorlijk saaie buitenwijk maar wel erg groen. Van dat soort buitenwijken heeft Stockholm er nogal veel... De ligging van deze buitenwijk is echter nog behoorlijk goed. In 20 minuten fiets je naar het centrum en in 10 minuten ben je er met de trein. Bovendien vlak bij het hippe, Pijp-achtige eiland Södermalm. Tjokvol cafeetjes, restaurantjes galerietjes en winkels met tweedehands-van-alles-en-nog-wat.


Grootste verbazing tot nu toe: waar kopen Zweden een afwasteiltje/prullenbak/andere huishoudartikelen?! Na uitgebreid zoeken hebben we nergens een Blokker- of Hema-achtige winkel kunnen vinden... Ongelooflijk maar waar: wij misten de Hema al na een dag of twee...

Geen opmerkingen: