woensdag 31 maart 2010

Cupcakes

Ik ben in training. En dat zal mijn sociale omgeving weten ook. Gelukkig is het niet het soort training waar je moe en zweterig van wordt. Het is het soort training die een hoop zoetigheid tot resultaat heeft. Daar wordt je hooguit een beetje misselijk van. Zoals ik gister toen ik teveel beslag had gegeten.

Waar bazelt ze over?
Sinds twee weken bak ik cupcakes. Ik heb namelijk belooft 150 cupcakes te bakken bij wijze van bruidstaart.

Voor alle duidelijkheid: een cupcake is geen muffin. Een cupcake is een cakeje in een cup met glazuur erover. Het beslag maak je dan ook anders. Als cake; boter en suiker kloppen, dan de eieren erdoor kloppen en dan de droge ingrediënten erdoor roeren. Terwijl je bij muffins gewoon alles roert en er meestal fruit en/of chocola in zit.

Nigella heeft een goed recept. Ook haar frosting met eiwit en poedersuiker doet het goed. Mooi wit en mooi hard, mits de laag dun genoeg is. Ik vind de smaak alleen nog wat saai dus ik experimenteer nu met smaakjes.


Eerst een poging met frambozenjam, maar hoewel ze er prachtig uitzagen (dankzij het glazuur) was alle jam naar de bodem gezakt en een beetje paars-blauw geworden.


Toen chocoladecupcakes met witte chocoladeganache erop. Ze zijn erg lekker, maar misschien wat onpraktisch doordat het glazuur niet helemaal hard wordt. Ik oefen nog even verder.

4 opmerkingen:

♥Ilse♥ (Rood met witte stipjes) zei

ze zien er in ieder geval heel lekker uit!

Wieke zei

wauw, ze zijn echt prachtig!

Oscar zei

Ik bied mezelf geheel belangeloos aan om een een lading cupcakes te evalueren :).

Tim zei

"Als cake; boter en suiker kloppen, dan de eieren erdoor kloppen en dan de droge ingrediënten erdoor roeren. Terwijl je bij muffins gewoon alles roert": wat is het verschil dan? Moleculen weten toch niet of ze geroerd of geklopt worden? :P

En verer: "Sinds twee weken bak ik cupcakes. Ik heb namelijk belooft 150 cupcakes te bakken bij wijze van bruidstaart.": zijn jullie nu getrouwd dan? ;P