maandag 3 november 2008

Verkiezingsvoorpret

He he, weer even rust! Het vriendje zojuist alweer uitgezwaaid. Hij was een weekje over om verhuisstuff te regelen. Bij Ymere langs om de onderhuur te regelen, spullen schiften (mee, weg, kringloopwinkel), afscheidsfeestjes, dat soort dingen. Wel mooi even met mijn poezelige neusje op de ijskoude feiten gedrukt wat betreft de hoeveelheid regelen die ik de komende twee weken nog in mijn eentje moet doen... Gek is dat, hoe een zeeën-van-tijd-gevoel ineens om kan slaan in een teveel-te-doen-te-weinig-tijd!-gevoel.

Maar gelukkig is er ook nog tijd voor leuke dingen! Haal de popcorn maar te voorschijn, maak het je gemakkelijk; er zijn weer verkiezingen! Verkiezingen zijn net een hele lange, hele belangrijke sportwedstrijd. Maar dan gaat het echt ergens om... De VS kiezen morgen hun nieuwe president. Ik ben Obama aanhanger van het eerste uur (Hillary is dan wel Vrouw, maar heeft toch niet dat je ne sais quoi van Barack, die belofte van echte vernieuwing) en ik begin er voorzichtig vertrouwen in te krijgen.

Ik moet nog even bekijken of ik het plezier ga delen met partijgenoten in Zeeburg of dat ik toch thuis achter de tv ga zitten. Wedstrijden van het Nederlands elftal kijk ik ook altijd liever gewoon thuis. In de kroeg is wel gezellig, maar iedereen zit er zo doorheen te ouwehoeren en ik mis dan altijd nét alle doelpunten...

Ook wie geen Amerikanistiek gestudeerd heeft kan nu trouwens meepraten: David Rietveld maakte voor GeenCommentaar een 4 november spiekbriefje.


2 opmerkingen:

Evelien zei

nog maar negen dagen! al zenuwachtig?

Mirte zei

:-) ziet er confronterend uit he? Ik heb helemaal geen tijd om zenuwachtig te zijn! Nog teveel te regelen! As we soeak hang ik in de wacht bij Telfort om mijn internetverbinding op te zeggen...