dinsdag 6 januari 2009

Thuis

Vandaag is Trettondedag jul, oftewel Dertiende kerstdag oftewel Driekoningen. De laatste dag van de Zweedse kerstvakantie. Het officiële einde van de kersttijd is pas op 13 januari, Tjugondag Knut. Dan is volgens de Zweden ook pas het moment om de kerstboom weg te doen, maar morgen gaat iedereen wel weer werken. Het vriendje had er vandaag al genoeg van en is vanochtend volledig ingepakt (want het vriest) richting werk vertrokken.

Dat geeft mij tijd om nog wat praktische zaken te regelen voor ik morgen weer Zweedse les heb. Ik woon al meer dan een maand in Zweden, maar mijn lijstje met praktische regelzaken is nog altijd meer dan 10 punten lang... Er moeten nog allerlei adreswijzigingen verstuurd, officiële instanties gebeld et cetera.

Overigens in vervolg op mijn vorige anti-vuurwerkblog: GroenLinksers Arno Bonte en David Rietveld zijn een burgerinitiatief gestart dat vraagt om centraal georganiseerd vuurwerk door professionals in plaats van al dat gepruts door leken: "Meer plezier met minder vuurwerk". Al meer dan 20.000 ondertekenaars, maar er zijn er 40.000 nodig om het voorstel in de Tweede Kamer behandeld te krijgen. David schreef op zijn blog precies waarom het een goed idee is en waarom zij die er tegen zijn ongelijk hebben. Dus waar wacht je nog op? Tekenen.

3 opmerkingen:

marl zei

http://www.ad.nl/binnenland/2892519/Burgerinitiatief_vuurwerk_hard_op_weg_naar_Kamer.html

marl zei

o wacht, dat zei je al...

Wieke zei

Yesss! Ik roep al jaren dat ik vóór staatsvuurwerk ben en tegen nare ongelukken met vingers en ogen en ellendie jongetjes die vuurwerk gooien. Fijn dat er mensen zijn die het met me eens zijn...