maandag 30 november 2009

Huis(je)


Pff, een week hard werken, maar dan heb je ook wat. Vorige week mailde onze huisbazin dat ze per 15 december geen toestemming meer heeft van de vereniging van eigenaren om haar huis onder te verhuren. Een lichte paniek maakte zich van ons meester. Balen ook, want dat betekent weer verhuizen, voor de derde keer in anderhalf jaar. En verhuizen is niet mijn hobby.

Dus aan het zoeken geslagen; alle vrienden en bekenden gevraagd en huizensites afgespeurd. Het leidde verrassend snel tot resultaat. Dit weekend konden we bij een paar huizen kijken en we vielen voor een echt Zweeds avontuur; een lief klein huisje op een eilandje even buiten Stockholm. Elke dag een uur reizen de stad in, maar dan woon je wel middenin het groen met uitzicht op de Oostzee.

Het is een ex-vakantiewoning, opnieuw geisoleerd om ook in de winter interessant te zijn voor bewoning. Geen riolering (maar een septische tank), geen waterleiding (maar een eigen bron) en oliekachels (ik hoop dat dat minder goor is dan het klinkt). Maar met een grote tuin, onwaarschijnlijk mooi uitzicht en oorverdovende stilte.

O ja, en er staat een mini-huisje in de tuin voor gasten.

Morgen schrijf ik meer. Dan kan ik namelijk vertellen over de eerste werkdag van mijn nieuwe baan.

6 opmerkingen:

Wieke zei

Gefeliciteerd en gefeliciteerd! Geniet er van.
Enne, die tank is denk ik septisch in plaats van sceptisch? Of bekijkt hij alles wat er in hem/haar valt en twijfelt dan wat het is?

Mirte zei

:-) ok, septisch dan... Ik weet eigenlijk niet wat het woord septisch betekent. Het woord sceptisch ken ik wel, vandaar, denk ik.

Aha, Van Dale geeft uitkomst: "sceptisch: zie: septic tank"
"septic tank: tank waarin het water van een closet wordt opgevangen".

Betekent helemaal niks dus! Behalve dan dat er geen riool is.

Vincent zei

Gefeliciteerd! Klinkt fantastisch!

Wieke zei

Sta ik dan met mijn eigenwijze woorden... :)
Ik dacht dat septisch iets van giftig was. Dat leek me wel logisch. Sepsis in de geneeskunde is wel wat, volgens mij. Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Sepsis
Maar het is natuurlijk geen bloedvergiftigingstank.

Anoniem zei

En een oliekachel is ook prima te doen hoor, leuk huis, wel een hele toer om de stad in te komen, heb je daar wel zin in?
Nog dank voor het kaartje Zoë komt graag eens logeren in het gastenverblijf ;-)

Wieke zei

Ook leuk voor Loki, trouwens, zo'n eiland met veel natuur... kan -ie nog eens echt gaan jagen in plaats van veertjes te vangen!